Hvorfor ønsket om at gøre en forskel?

I løbet af mine teenageår har særligt to oplevelser haft stor indflydelse på min verdensopfattelse, de valg jeg har taget og mit brændende ønske om at gøre en forskel.

Besøg af gadebørnsorkester fra Nicaragua

Da jeg var 13 år flyttede et gadebørnsorkester fra Nicaragua ind i vores hus. De skulle bo hos os i en uge, mens de holdt foredrag og gav koncerter i nærheden. De var fem drenge og en pige – alle teenagere ligesom mig – samt en musiklærer.

I en uge var jeg omringet af søde unge fyre, som med deres smil og flirten fik mig til at føle som en dronning, præcis som latinoer nu kan få kvinder til at føle. Vi kunne ikke tale sammen uden en tolk, så den fik hele armen med kropssprog. Men det var ærlig talt ikke helt nemt at forstå hinanden. Sang, musik og dans fik derfor en ny betydning, fordi ikke krævede, at vi talte samme sprog. Jeg kan f.eks. tydeligt huske, da jeg lærte dem at danse Makarena-dansen. Nøj, hvor var det en uge med meget glæde og samtidig mange tårer, da vi skulle tage afsked.

Besøg af musikgruppen Jinotecali

Mens jeg gik i 1.g. fik vi igen besøg. Denne gang af musikgruppen Jinotecali fra byen Jinotega i det nordlige Nicaragua. Det blev til endnu en smuk oplevelse, hvor gruppen med deres panfløjter og egne sange spillede sig ind i mit hjerte som et minde fyldt med smil og glæde.

Det gjorde et kæmpe indtryk på mig at høre de unge fortælle om deres liv i fattigdom. Pludselig var mine egne teenageproblemer fuldstændig absurde. Takket være musikken, havde de heldigvis fået et bedre liv.

At lære nogle unge mennesker at kende, med en hverdag så langt væk fra min egen, var muligvis startskuddet for mit ønske om at ville gøre en forskel for andre.

Oplevelserne havde indflydelse på mine valg

Jeg valgte at læse spansk i gymnasiet og spansk og kommunikation på CBS. Og under min studietid har jeg af flere omgange arbejdet og studeret i Mellemamerika. I den forbindelse har jeg besøgt musikerne fra Jinotecali flere gange. Senest var sammen med mine forældre, hvilket blev et meget rørende besøg. En af de nu voksne fyre fortalte, hvordan han lynhurtigt havde knyttet sig så meget til min far, at han havde oplevet ham som den far, de ikke selv havde i deres liv.

Så kære forældre, hvis I læser med her: Tusind tak, fordi I flere gange åbnede vores hjem, så jeg kunne få disse værdifulde oplevelser. Jeg er begyndt at indse, at de har haft utrolig stor indflydelse på de valg, jeg efterfølgende har truffet.

Har du også haft oplevelser, som har haft stor indflydelse på dit liv og dine valg? Del dem gerne i kommentarfeltet herunder eller send mig en mail.

2 Replies to “Hvorfor ønsket om at gøre en forskel?”

  1. Dejligt indlæg. At møde folk fra en anden kultur og med et andet livssyn gør altid et stort indtryk. Jeg husker stadigvæk de to måneder i San Francisco, som de bedste to måneder i hele min studietid… 🙂

    1. Tak for din kommentar, Lasse. Ja, du har helt ret i, at det altid gør et stort indtryk at møde folk fra andre kulturer. Jeg tror det ville ændre manges syn på verden, hvis de bare én gang tog ud og boede blandt mennesker fra en anden kultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *