Climate Planet – Bliv klog på klimaforandringer

Har du set den store jordklode, der står på Rådhuspladsen? Den hedder Climate Planet. I går var jeg inde i den store klode for at se filmen om klimaforandringerne, og den levede fuldt op til mine forventninger.

Climate Planet er helt klart et besøg værd – også med børn fra 8-10 års alderen. Men du skal skynde dig, for den 22. oktober er sidste dag.

Fra Big Bang til overbelastet jordklode

Inde i midten af Climate Planet er der en mindre jordklode, NASA-kuglen, hvor der hver time bliver vist en film på. Filmen er lavet af meteorolog Jesper Theilgaard. Med smukke billeder og enkle eksempler forklarer han, hvordan vi mennesker med tiden har påvirket jorden negativt.

Den starter helt tilbage fra The Big Bang og fortsætter til i dag. Climate Planet har selvfølgelig stort fokus på, hvorfor og hvordan vi er nødt til at nedsætte vores enorme udledning af drivhusgasser.

Jorden kan simpelthen ikke blive ved med at holde til den måde, vi behandler den på. Derfor er vi nødt til at stoppe brugen af fossile brændstoffer som fx kul, olie og gas. Vi skal også mindske bestanden af kvæg markant, da de udleder store mængder metangas som er 25 gange værre end CO2.

Hvad-kan-vi-gøre udstillinger

Rundt om den store Climate Planet kan man før og efter filmen besøge forskellige udstillinger. De fleste fortæller, hvordan vi hver især kan være med til at sænke udledningen af drivhusgasser dagligdagen.

Et besøg værd – men skynd dig!

Historien om de menneskeskabte klimaforandringer bliver fortalt meget enkelt og med utrolig smukke billeder. Derfor er Climate Planet bestemt et besøg værd, uanset om du ved meget eller lidt om klimaforandringerne.

Men skynd dig. For efter den 22. oktober flytter Climate Planet videre. Først til den klimakonferencen COP23 i Bonn og derefter videre rundt i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *